Rapa-i Jeut, Nyang Bek Musik

  22
  0

  APA KAOY: Alhamdulillah. Setelah menempuh perjalanan rumit nyang berliku-liku akhirnya sampai juga kita ke gampong nyang kita tuju.

  POLEM: Peu gampong teuma nyoe, Apa Kaoy?

  APA KAOY: Ini namanya Gampong Meusigak, blang meuhalak pade hana.

  POLEM: Jeh, neukalon hai Apa Kaoy. Teungku nyang tanyoe bri saleum han geu seu-ot bunoe bak simpang jalan jeh. Nyan ka geupeukeu keunoe lagoe?

  APA KAOY: Pakon teuma? Kadang  memang geuneuk jak nonton acara piyasan nyoe.

  TGK MA`E: Hai nyoe peu acara ilee neupeuduek bak lapangan di gampong kamoe? Lon kalon alat-alat band ka saboh moto. Bek jak peugot nyang kon-kon keunoe.

  POLEM: Itu bukan alat band, Teungku. Itu peralatan sound system, alias lospiker pengeras suara.

  TGK MA’E: Pue son-son, kalau sudah begitu namanya tetap saja alat band. Bek neujak peulaku nyang kon-kon keunoe u gampong kamoe.
  POLEM: Hana, Teungku. Kami datang ke mari bukan untuk membuat nyang macam-macam, tapi nyang  ya-ya saja.

  TGK MA’E: Teuma bak soe neulakee izin, neujak puduek acara piyasan seuni keunoe u gampong kamoe? Saya ini tokoh peunteng dalam gampong ini, kok saya tidak tahu akan ada acara ini sebelumnya?

  POLEM: Tokoh peunteng nyan Apa Kaoy, neupeuteupat le droeneuh siat.

  APA KAOY: Begini, Teungku. Kami datang ke mari diundang oleh panitia di gampong ini untuk menghibur masyarakat dalam acara ini. Coba Teungku lihat ke dalam warong kupi sana. Itu kan ketua panitianya sedang ngobrol santai deungon Pak Mukim, Pak Geuchik, Teungku Imum, Ketua pemuda, dan ketua tim kami juga ada di situ. Ke sana saja Teungku tanya.

  TGK MA’E: Tidak perlu saya ke sana. Nyang peunteng acara ini tidak boleh ada musik.

  APA KAOY: Hana pakek musik, Teungku. Ulon dan Polem cuma meuh’iem dan meuhikayat.  Diiringi deungon rapa-i, drum, dan gitar gambus, jeut hayeu bacut.

  TGK MA`E: Mmm…, meunyo meunan jeut. Adak lon pih tem nonton. Nyang bek pakek musik.

  POLEM: Musik han jeut. Meunyo rapai, gitar, drum hana masalah. Asai ka lheuh peuteubiet narit mantong ka lheuh, peureulee cit beu jituri droe le gop.

  APA KAOY: Neu-iem droeneuh keudeh hai, Polem. Memang rap rata gampong pasti meusidroe na ureung model lagee nyan.[]